Leven met euthanasie

In het boek 'Leven met euthanasie' komen nabestaanden van mensen, die euthanasie kregen aan het woord over hun ervaringen; hoe is het om je geliefde via de weg van euthanasie te moeten laten gaan?

Euthanasie neemt in Nederland intussen een vaste positie in de levenseindezorg in. Inmiddels hebben veel Nederlanders er in hun (directe) omgeving mee te maken gehad.

“Euthanasie is een moeilijke beslissing. De euthanasie van een geliefde kan nabestaanden nog lang en indringend bezighouden. Niet vaak is er twijfel over de juistheid van het besluit, maar de directe confrontatie met het beëindigen van het leven van iemand die dichtbij je staat, maakt een blijvende en diepe indruk”, zo schrijft Paul Schnabel in het voorwoord.

In dit boek (verschenen in mei 2021) komen 43 nabestaanden van mensen, die euthanasie kregen aan het woord. Zij beschrijven met eigen woorden hun ervaringen en belichten daarbij ook de emotionele en de morele kant. Hoe is het om je geliefde via de weg van euthanasie te moeten laten gaan?

Door deze zeer persoonlijke verhalen in een grote verscheidenheid krijgt de lezer de ruimte om zelf zijn of haar mening te vormen en het eigen oordeel te toetsen aan deze ervaringen.
Ook krijgen hulpverleners handreikingen om de zorg rondom het levenseinde nog beter te maken.
Naast de indrukwekkende verhalen, die een inkijk geven in de complexe euthanasiepraktijk besluit het boek met enkele adviezen van nabestaanden aan anderen, die nog voor een eventuele keuze voor euthanasie komen te staan.

Het boek is te koop bij de boekhandel voor € 20,00.

Leven met euthanasie

Geliefden vertellen hun ervaringen
Auteurs: Wouter de Jonge, Stef Groenewoud en Theo Boer.
Uitgeverij: Kok Boekencentrum
ISBN: 9789043536745