Over ons

Afscheid met aandacht

Foto van Erna Baltussen

Erna Baltussen

Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in de preventieve gezondheidszorg ben ik in 2008, na de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Meander Uitvaartopleidingen, gestart als freelance uitvaartbegeleider.

Bij verschillende kleine uitvaartondernemingen in de regio heb ik mijn kennis en werkervaringen in de praktijk kunnen toepassen en kunnen uitbreiden. Vanaf 2012 zet ik deze ervaringen in mijn eigen onderneming in.

Ik wil graag op een respectvolle wijze zorg voor de overledene bieden en samen met u als naasten een passend afscheid realiseren. Dat is altijd 'maatwerk'; aansluiten bij de persoon van de overledene, zodat ieder bij het afscheid iets van herkenning ervaart en tegelijkertijd ruimte laten voor de naasten en wat voor hen in dit proces nodig is. Ik kies voor een persoonlijke en informele manier van werken, waarbij aandacht, zorgvuldigheid en professionaliteit centraal staan.

Mede hierdoor kan ik vertrouwen geven en rust brengen, iets wat zeer op zijn plaats is in de hectische dagen na een overlijden. Ik heb ondervonden dat ik dicht bij mensen mag zijn in een voor hen kwetsbare periode en dat ervaar ik als een voorrecht.

Met de tradities rond sterven en uitvaart in de verschillende religies en levensovertuigingen heb ik intussen al vele ervaringen opgedaan.

Foto van Erna Baltussen
widgets.alt.image_marieke

Niet alleen

In mijn onderneming werk ik nauw samen met Marieke van Houdt van Weerklank Uitvaarten.
We helpen elkaar bij grote drukte en nemen waar voor elkaar tijdens vakanties en afwezigheid.

Daarnaast ondersteunt een team van assistentes en gastvrouwen ons op de dag van de uitvaart.

widgets.alt.image_marieke