Kosten en verzekering

De kosten voor een uitvaart kunnen behoorlijk uiteenlopen.

Beperkt budget

Ook met een beperkt budget is een persoonlijke uitvaart mogelijk.

Indicatie van de kosten

De kosten voor een gemiddelde uitvaart variëren van € 4.500,00 tot € 8.000,00. Dit is exclusief de kosten voor het grafmonument of voor de asbestemming. De hoogte van het bedrag wordt onder andere bepaald door de keuze van de kist, het al of niet plaatsen van een (regionale of landelijke) overlijdensadvertentie, de invulling van de condoleance en het aantal genodigden. Ook lopen de grafkosten die een begraafplaats rekent erg uiteen.

Zo snel mogelijk, in ieder geval zodra de wensen geïnventariseerd zijn, geven wij u een indicatie van de te verwachten kosten van de uitvaart. Dan komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Beperkt budget

Ook met een beperkt budget is een persoonlijke uitvaart mogelijk.

Uitvaartverzekering

Veel mensen hebben een uitvaartverzekering afgesloten. Dat kan een kapitaalverzekering of een naturaverzekering zijn.
Ongeacht of u wel of niet verzekerd bent en waar u de verzekering heeft afgesloten, u bent altijd vrij om zelf een uitvaartonderneming te kiezen.

Bij een kapitaalverzekering krijgt u een vooraf bepaalde geldsom uitgekeerd. U kunt dit bedrag vrij besteden voor de uitvaart, zelf een uitvaartonderneming kiezen en de uitvaart geheel zelf vormgeven.

Bij een natura-verzekering worden er diensten aangeboden, die vooraf door de verzekeraar met u zijn afgesproken en die zijn weergegeven in de polis. Wilt u hiervan afwijken (bijvoorbeeld een andere kist of meer rouwkaarten) , dan moet u bijbetalen.
Sommige natura-verzekeringen beperken u in de keuze van de uitvaartonderneming. Kiest u dan voor een andere uitvaartonderneming, dan heeft dat financiële consequenties. De verzekeraar keert in zo'n geval een compensatiebedrag uit. Dit bedrag dat u dan ontvangt is doorgaans lager dan de waarde van het dienstenpakket, waarvoor u verzekerd bent.
U kunt bij uw verzekeraar altijd informatie opvragen over uw polis en de voorwaarden. Wij kunnen u hierbij ook hulp bieden.